Un més del claustre: L’ institut Joan Segura i Valls acull al professor Vladimir Saric

Sin título

*Enlace al artículo en castellano*

L’ institut Joan Segura i Valls ha participat un any més en un programa del MECD (Ministerio de Educación, Ciencia y Deporte) anomenat “Estancias Profesionales” per acollir durant unes dues setmanes un professor/a estranger de llengües. En tornar a ser seleccionat, l’ institut continua essent un centre acollidor.

Aquest curs hem tingut la sort de conviure durant aquestes dues setmanes de decembre amb el Vladimir, una professor-catedràtic de llengua espanyola -de procedència croata- que exerceix a França, concretament a la comarca de “Les Vosges”, a la petita ciutat anomenada “Epinal”.

En arribar a Santa Coloma, el primer dia va ser rebut per l’Equip Directiu i alguns membres de l’equip de professors de l’institut que el van acompanyar a la primera família acollidora.

Durant la seva estada va assistir i col·laborar activament en algunes classes d’anglès i francès sobretot, encara que també de castellà. El Vladimir va resultar ser un gran professor amb un gran coneixement cultural i domini de moltes llengües. Amb molta facilitat, el Vladimir es va convertir en un professor més del claustre, adaptant-se i participant a les activitats del centre.

L’experiència ha estat molt positiva en tots els aspectes, ja que ens ha permès conèixer un altre sistema educatiu europeu, compartir i aprendre d’una metodologia diferent i donar als alumnes, pares acollidors i professors la possibilitat d’utilitzar les dues llengües –anglès i francès- en un context real. Aquest fet motiva els nostres estudiants a adquirir confiança i mostrar les seves habilitats comunicatives, millorant la seva comprensió i expressió oral.

Paral·lelament, ha pogut conèixer de prop la nostra cultura ja que ha viscut amb tres famílies diferents durant la seva estada: dues famílies d’alumnes del centre i una professora l’han acollit a casa seva com un més, vivint el nostre dia a dia amb la màxima naturalitat.

Com que ja coneixia Barcelona, Tarragona, i altres llocs importants de Catalunya, va preferir visitar racons del nostre entorn més proper: a part de Santa Coloma, el vam portar a Poblet on va ser rebut pel monjo Salvador Batet que ens va oferir una minuciosa visita al Monestir Cistercenc; va gaudir també de poblets com Conesa, Santa Perpètua i caminades a Figuerola, Sant Gallard i Aguiló.

Amb ell, alumnes i professors hem après molt d’història, geografia i filosofia.

Pensem que aquest tipus d’activitats promouen el respecte i el coneixement d’altres cultures entre els nostres alumnes i obren les nostres mentalitats, així com possibles vies de cooperació.

El centre agraeix la col·laboració de les famílies acollidores.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar